Hieronder kunt u diverse nieuwsberichten vinden van diverse media. Zodra er elders een nieuwsbericht online komt, zal deze hier ook z.s.m. getoond worden.

Bevrijdingsdiner 2020

Ter financiering van (een deel van) de kosten van de organisatie van de activiteiten op 3 april 2020 organiseert Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne op donderdag 26 maart een sponsordiner. Of beter gezegd een “Bevrijdingsdiner”. Dit diner vindt plaats in het Atrium van het Dijkhuis, dat voor deze gelegenheid wordt gehuld in de sfeer van de oorlogsjaren.

Mensen die hiervoor een kaartje kopen à € 65,- per persoon, zullen worden verwelkomt door enkele notabelen uit de oorlog. Vervolgens zullen ze genieten van een 3-gangen menu en de nodige drankjes. In de tussentijd speelt de ‘Big Band 89’ en zorgen zij voor de juiste sfeer. De rest van de avond vol vermaak verklappen we niet.

Stichting Belevingstheater oorlogstijden bevrijding Borne!

Stichting zoekt 200 acteurs en figuranten

Op 3 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Een dag die uitbundig gevierd gaat worden en om die reden werd enkele maanden geleden, ook op 3 april, al de Stichting Belevingstheater oorlogstijd en bevrijding Borne opgericht. “In Oud Borne willen we dan een soort belevingstheater organiseren, dat de beelden uit de jaren ’40-’45 weer tot leven brengt”, zei stichtingsvoorzitter Jan Matel bij die gelegenheid. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Volgende week zaterdag vinden de eerste audities plaats en daarvoor zoekt de stichting nu acteurs en figuranten.

Borne viert de bevrijding in 2020 groots

De ‘Stichting Belevingstheater oorlogstijden bevrijding Borne’ werd gisteravond in restaurant Dorset officieel opgericht. Het doel is heel Borne op 3 april telkens te laten ervaren hoe bijzonder de tijd voor, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog was.

Oud-Borne is volgend jaar de plaats van handeling. De hele wijk wordt omgetoverd tot een jaren 40 en 50 buurt. „Helemaal in stijl”, vertelt voorzitter Jan Matel. „Alle auto’s verdwijnen en worden vervangen door een paar exemplaren van toen. We willen tanks door de straten laten rijden, laten soldaten in uniform en andere figuranten rondlopen en we hebben nog veel meer ideeën.”